Antena 3 CNN Externe Preşedintele belarus: Nu vom fi niciodată parte a Rusiei. Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri

Preşedintele belarus: Nu vom fi niciodată parte a Rusiei. Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri

Preşedintele belarus: Nu vom fi niciodată parte a Rusiei. Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri
Sursa foto: Foto: interfax.ru
02 Apr 2015   •   18:05

Belarus nu va fi niciodată parte a Rusiei, a declarat, într-un interviu Bloomberg, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, informează agenţiile de presă Belta şi Unian.
 
Potrivit lui Lukaşenko, în Rusia există mulţi politicieni care 'gândesc în stil imperialist şi nu văd Belarus altfel decât ca pe o regiune nord-vestică (a Federaţiei Ruse)'. 'La aceasta, noi răspundem concret: nu vom fi o regiune nord-vestică (a Rusiei)', a spus liderul belarus, subliniind, în acelaşi timp, că Belarus 'nu va fi niciodată în conflict cu Rusia'.

De altfel, după cum declară Aleksandr Lukașenko în interviu, 'astăzi conducerea Rusiei nu a pus niciodată în mod direct problema ca Belarus să intre în componenţa Rusiei'. 'Au fost, ştiţi, unele aluzii în trecut, la care au existat reacţii foarte dure din partea mea. Belarus a fost şi este un stat suveran, independent. Şi aşa va rămâne', a declarat Lukașenko.

În interviu, Lukaşenko relatează că ultima dată a discutat acest subiect cu Vladimir Putin la un an după alegerile prezidențiale din Rusia. 'Și mi-a plăcut când el (Putin) a spus: 'Nu avem nevoie să supunem, să cucerim altă ţară, inclusiv Belarus, o ţară normală, care se dezvoltă, un stat central-european, cu care suntem în relaţii de prietenie. Voi (Belarus) nu atacaţi în niciun fel principiile Federaţiei Ruse'', a povestit Lukaşenko afirmațiile lui Putin, citate de agenţia de presă ucraineană Unian.

În opinia liderului belarus, Rusia nu va lupta împotriva Republicii Belarus. 'Conducerea rusă nu are motiv să se uite rău în direcţia noastră. Ea (conducerea) nu va fi înţeleasă de poporul rus, ruşii nu o vor înţelege', a subliniat Aleksandr Lukaşenko.

Cu toate acestea, liderul belarus a ţinut să adauge: 'Însă, voi sublinia încă o dată: indiferent cine va veni la noi cu sabia, de sabie va muri'. 'Vom lupta împotriva europenilor, americanilor, ruşilor — oricui, dacă acesta îşi va trasa drept scop să cucerească această bucată de pământ, pe care trebuie să locuiască belaruși', a subliniat Lukaşenko, citat de agenţia de presă ucraineană.

 

×
Subiecte în articol: Belarus Rusia
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close