Antena 3 CNN Externe Preşedintele cecen a confirmat moartea teroristului Doku Umarov

Preşedintele cecen a confirmat moartea teroristului Doku Umarov

Preşedintele cecen a confirmat moartea teroristului Doku Umarov
Sursa foto: Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov
17 Ian 2014   •   13:54

Preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat că şeful teroriştilor, Doku Umarov, a fost ahihilat. Potrivit liderului de la Groznîi, există dovezi clare care susţin că Umarov este mort, transmite agenţia de ştiri Interfax, preluată de RIA Novosti.

Cu toate acestea, a explicat Kadîrov, cadavrul încă nu a fost găsit. Liderul cecen a declarat că autorităţile deţin înregistrarea negocierilor aşa-numiţilor emiri din Kabarda şi Daghestan, care fac referire la necesitatea de a alege "emirul" "Emiratului Caucaz", deoarece Umarov este mort.

"Emirul" din Kabarda propune acest rol liderului rebelilor din Daghestan, dar acesta insistă să fie desemnat "emir" un oarecare Vadalov, originar din Cecenia, relatează Kadîrov.

La mijlocul lunii decembrie 2013, Kadîrov a declarat că Umarov este mort, sau în curînd va fi mort.

Anterior mass-media a vehiculat în mod repetat informaţii despre posibila moarte a liderului "Emiratului Caucaz". La sfârşitul lunii martie 2011 apăruse informaţia că acesta ar fi murit în rezultatul unui atac aerian în Inguşetia, dar examenul ADN nu a confirmat decesul teroristului.

Ultima apariţie a lui Umarov a fost înregistrată în 2 iulie 2013, printr-un mesaj video în care el a chemat fundamentaliştii islamici să depună toate eforturile pentru a perturba Jocurile Olimpice de la Soci din 2014.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close