Antena 3 CNN Externe Preşedintele cecen: Occidentul încearcă să distrugă Rusia. Trebuie atacat

Preşedintele cecen: Occidentul încearcă să distrugă Rusia. Trebuie atacat

Preşedintele cecen: Occidentul încearcă să distrugă Rusia. Trebuie atacat
Sursa foto: kadyrov
22 Dec 2009   •   02:56

Rusia are nevoie de o strategie militară pentru a rezista SUA şi altor puteri occidentale, care încurajează anarhia în Caucazul de Nord pentru a distruge Rusia, crede preşedintele Ceceniei.
Fostul rebel transformat în apropiat al Kremlinului, Ramzan Kadîrov consideră că atacul de anul trecut al Georgiei, aliat al SUA, asupra regiunii separatiste Osetia de Sud face parte dintr-un complot occidental de a pune stăpânire pe întregul Caucaz.
"Dacă controlează Caucaz, poţi spune că vor controla practic toată Rusia, deoarece regiunea este coloana vertebrală," arăta Kadîrov . ?Guvernul rus trebuie să elaboreze o strategie, trebuie să atace?, puncta liderul cecen.

"Georgia, Osetia de Sud, Ucraina, toate acestea vor continua. Este nenorocirea privată a Rusiei. De ce trebuie să suferim mereu dacă putem eradica aceasta pentru totdeauna. Suntem o mare putere, avem totul- armată, tehnologie. Trebuie să atacăm."
Tatăl lui Kadîrov, Ahmad, era un rebel mufti care a schimbat taberele în 1999 în al doilea război din Cecenia. Ahmad a devenit preşedinte în 2003, dar a fost ucis într-un atac cu bombă un an mai târziu.
Ramzan i-a succedat în 2007, zdrobind isurgenţa rebelă, reconstruind republica şi imunând regimul islamic.
Răspunzând acuzelor că nu ar fi străin de unele decese ale unor activişti pentru drepturile omului, sau persoane care i s-au opus, Kadîrov a respins acuzaţiile şi arăta că el a protejat întreaga Rusie.
În plus, sublinia că Occidentul finanţează şi înarmează rebelii rămaşi. ?Declar oficial aceasta: cei care au distrus Uniunea Sovietică, cei care vor să distrugă Federaţia Rusia, sunt în spatele lor."
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close