Antena 3 Externe Preşedintele ceh: Adoptarea euro ar proteja Cehia de speculatori precum George Soros

Preşedintele ceh: Adoptarea euro ar proteja Cehia de speculatori precum George Soros

20 Mai 2013   •   19:41
Preşedintele ceh: Adoptarea euro ar proteja Cehia de speculatori precum George Soros
Sursa foto: Foto: presstv.ir

Adoptarea euro ar oferi Cehiei o protecţie faţă de speculatori precum miliardarul George Soros, a declarat luni preşedintele ceh Milos Zeman, citat de  Bloomberg.
   
Majoritatea antreprenorilor cu care s-a întâlnit Zeman consideră că apartenenţa la zona euro ar fi benefică afacerilor lor, a afirmat preşedintele într-o conferinţă la Praga, adăugând că ţara ar trebui să fie pregătită din punct de vedere tehnic pentru adoptarea monedei unice în cinci ani.
   
"O monedă naţională este mult mai expusă la atacurile speculatorilor, cum este Soros, decât o monedă puternică, precum euro, dolarul, poate yenul" a spus Zeman.
   
Cehia, aflată în cea mai lungă recesiune după 1996, nu a stabilit un termen pentru trecerea la euro.
   
Premierul Petr Necas a declarat că Cehia trebuie să organizeze un referendum referitor la adoptarea monedei unice, pentru că criza datoriilor schimbă condiţiile pentru utilizatorii euro.
   
În 1992, Soros a făcut speculaţii de 10 miliarde de dolari, obligând Banca Angliei să devalorizeze lira sterlină, tranzacţie din care a câştigat 1 miliard de dolari.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close