Antena 3 CNN Externe Preşedintele Chinei: "Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene"

Preşedintele Chinei: "Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene"

Preşedintele Chinei: "Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene"
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Noi 2011   •   09:44

Preşedintele Chinei, Hu Jintao, i-a spus la Cannes omologului său francez, Nicolas Sarkozy, că "Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene", potrivit AFP. Totuşi, şeful de stat chinez s-a declarat încrezător în capacitatea europenilor de a face acest lucru.
  
"Europa este cea care trebuie să rezolve problema datoriei europene", i-a declarat preşedintele chinez lui Sarkozy, la dineul de lucru de miercuri, înaintea deschiderii summitului G20 de la Cannes.
   
"Noi credem că Europa are toată înţelepciunea şi capacitatea (necesare) pentru a rezolva această problemă a datoriei", a declarat preşedintele celei de-a doua economii mondiale, citat de agenţia oficială.
   
Summitul G20 a fost precedat de un mini-summit de criză între principalii lideri europeni, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi premierul grec, Georges Papandreou, care a generat îngrijorări prin anunţul referitor la organizarea unui referendum.
   
"China susţine activ Franţa pentru acest summit", a mai spus Hu, explicând că G20 trebuie să dea un semnal clar asupra necesităţii de a menţine creşterea şi stabilitatea pentru comunitatea internaţională.
   
Hu Jintao şi-a mai exprimat dorinţa ca acordul anticriză anunţat după summitul maraton de la Bruxelles săptămâna trecută să permită Europei să depăşească dificultăţile şi să-i asigure creşterea, potrivit agenţiei China Nouă.
   
Solicitată să ofere ajutor, China a urmărit cu preocupare în ultimele luni agravarea crizei datoriilor în Europa, prima piaţă pentru exporturile sale şi unde ar deţine obligaţiuni suverane în valoare de 550 de miliarde de dolari.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close