Antena 3 CNN Externe Preşedintele chinez Hu Jintao, în vizită oficială la Washington

Preşedintele chinez Hu Jintao, în vizită oficială la Washington

Preşedintele chinez Hu Jintao, în vizită oficială la Washington
Sursa foto: Foto: mediafax
19 Ian 2011   •   14:09

Preşedinţii chinez şi american discută la Washington despre viitorul primelor două economii ale lumii. Barack Obama şi Hu Jintao au avut, marţi seară, un dineu de lucru iar miercuri vor continua negocierile bilaterale. Pe agenda summitului se află probleme economice, politice şi de securitate.

Liderul chinez a fost întâmpinat la Washington de vicepreşedintele american Joe Biden. Imediat după ce a fost primit cu onoruri militare, Hu Jintao a participat împreună cu Barack Obama la un dineul de lucru considerat, în capitala americană, evenimentul anului.

Analiştii estimează că liderii vor vorbi despre rata de schimb a yuanului, excedentul comercial, sau vânzările de arme ale americanilor către Taiwan. O altă problemă sensibilă este cea legată de respectarea drepturilor omului în China.

Zeci de oameni au demonstrat în faţa Casei Albe înainte de summit pentru a-i cere lui Obama să susţină independenţa Tibetului. Vizita lui Hu Jintao pe tărâm american este, în opinia analiştilor, cea mai importantă a unui lider chinez în SUA, de la cea a lui Deng Xiaoping, în 1979.

 

×
Subiecte în articol: hu jintao Barack Obama Washington
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close