Antena 3 CNN Externe Preşedintele Comisiei Electorale ruse: Vom monitoriza şi noi, de la distanţă, alegerile prezidenţiale din SUA

Preşedintele Comisiei Electorale ruse: Vom monitoriza şi noi, de la distanţă, alegerile prezidenţiale din SUA

Preşedintele Comisiei Electorale ruse: Vom monitoriza şi noi, de la distanţă, alegerile prezidenţiale din SUA
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Mar 2012   •   23:11

Rusia se pregăteşte să lanseze un sistem de monitorizare de la distanţă pentru a observa alegerile prezidenţiale din Statele Unite, din noiembrie, a anunţat luni preşedintele Comisiei Electorale Centrale ruse, Vladimir Ciurov, citat de RIA Novosti în pagina electronică, ca răspuns la preocupările Occidentului cu privire la numărătoarea voturilor la alegerile de duminică din Rusia.

"Sistemul va fi funcţional până la sfârşitul verii, când vom coopera îndeaproape cu partenerii noştri de la organizaţiile publice", a declarat Ciurov, în cadrul unei  conferinţe de presă, la Moscova. Acest sistem va analiza datele oficiale şi rapoartele activiştilor din fiecare stat, a precizat Ciurov.
   
"Cred că vom dezvălui nereguli semnificative în sistemul electoral al prietenilor noştri de pe continentul american, pe lângă cele deja existente", a adăugat oficialul rus.
   
Premierul rus în exerciţiu, Vladimir Putin, care a mai fost preşedinte în perioada 2000-2008, a câştigat scrutinul prezidenţial de duminică cu aproape 63,6 la sută din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate luni seara.
   
Derularea acestui scrutin a fost criticată de opoziţie şi de misiunea de observatori a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
   
Stanislav Govoruhin, şeful de campanie al lui Putin, a descris scrutinul drept "cel mai curat din istoria Rusiei".



×
Subiecte în articol: alegeri Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close