Antena 3 CNN Externe Președintele Comisiei Europene: ”Brexitul, o tragedie la care a contribuit și Uniunea Europeană”

Președintele Comisiei Europene: ”Brexitul, o tragedie la care a contribuit și Uniunea Europeană”

Președintele Comisiei Europene: ”Brexitul, o tragedie la care a contribuit și Uniunea Europeană”
Sursa foto: Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker
05 Mai 2017   •   14:48

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat într-un discurs susţinut la Institutul Universitar European de la Florenţa, că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană constituie ”o mare tragedie”.

”Francezii vor vota duminică şi aş vrea ca ei să înţeleagă ce spun eu despre Europa şi naţiuni”, a spus președintele Comisiei Europene, informează AFP.

În discursul său, acesta a vorbit despre viitoarele negocieri dure după întrevederea pe care o va avea săptămâna viitoare, la Londra, cu premierul britanic Theresa May. 

Juncker nu a făcut niciun comentariu direct asupra acestor declaraţii, adoptând chiar un ton conciliant atunci când a evocat ”slăbiciunile” UE. Acestea, a afirmat el, pot ”explica parţial rezultatul referendumului din Marea Britanie”. 

Negocierile care se anunţă nu trebuie să omită totuşi un lucru important: 'Nu UE este cea care părăseşte Marea Britanie, ci Marea Britanie părăseşte UE, iar această diferenţă de statut se va simţi şi va trebui să se simtă în anii ce vor urma”, a încheiat Jean-Claude Juncker.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit tragedie juncker discurs
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close