Antena 3 CNN Externe Președintele Consiliului European, fotografiat în adăpostul unde s-a refugiat în timp ce rachetele rusești loveau Odesa

Președintele Consiliului European, fotografiat în adăpostul unde s-a refugiat în timp ce rachetele rusești loveau Odesa

Presa internațională a relatat că președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în orașul ucrainean Odesa, a fost nevoit să se refugieze într-un adăpost, în urma atacului rusesc cu rachete.

Președintele Consiliului European, fotografiat în adăpostul unde s-a refugiat în timp ce rachetele rusești loveau Odesa
Sursa foto: Municipalitatea Odesa
de Adrian Iclozan    |    10 Mai 2022   •   11:42

Prim-ministrul ucrainean Denis Shmihal, care l-a însoțit pe Michel în adăpost, a publicat pe Twitter o fotografie cu ei doi în locație, la care a atașat următorul text.

"Partea oficială a întâlnirii noastre a fost întreruptă de alerta de raid aerian și de rachetele lansate de agresor în apropiere de Odesa.

Am folosit fiecare minut petrecut în adăpostul anti-bombe pentru a discuta despre acțiuni comune: cum să oprim Rusia și cum să reconstruim Ucraina. Sunt recunoscător pentru vizita unui adevărat prieten al Ucrainei."

Purtătorul de cuvânt al administrației militare pentru regiunea Odesa, Serghei Bratciuk, a anunțat că o persoană a fost ucisă și alte cinci au fost rănite, după ce șapte rachete rusești au lovit, luni, orașul.

Între proiectilele lansate de ruși s-au numărat și rachete hipersonice Kinzhal, a spus Bratciuk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto galerie: Charles Michel și Denis Șmîhal în adăpostul din Odesa, distrugeri provocate de atacul rusesc în oraș și avion MiG-31 dotat cu rachetă Kinzhal

×
Subiecte în articol: Charles Michel Odesa
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close