Antena 3 CNN Externe Preşedintele Consiliului European anunţă că va renunţa la politică, la finalul mandatului european

Preşedintele Consiliului European anunţă că va renunţa la politică, la finalul mandatului european

Preşedintele Consiliului European anunţă că va renunţa la politică, la finalul mandatului european
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Mar 2013   •   18:22

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, în vârstă de 65 de ani, a anunţat duminică faptul că va renunţa la politică, la finalul mandatului său european, care se încheie la sfârşitul lui 2014, relatează AFP.
   
"Membri ai familiei mele se vor afla pe liste (în Belgia). Cel care vrea să voteze pentru un Van Rompuy va avea toate şansele să o facă. Sfârşitul lui 2014 reprezintă finalul carierei mele politice", a declarat Van Rompuy într-o emisiune a postului public belgian de limbă olandeză VRT.
   
Fost premier al Belgiei şi o voce puternică a partidului democrat-creştin flamand, Van Rompuy este preşedintele Consiliului European de la 1 ianuarie 2010. Deţinătorul postului poate efectua doar două mandate. Van Rompuy a fost reales în 2012, iar acest al doilea mandat se va încheia la 30 noiembrie 2014.
   
Familia Van Rompuy este bine reprezentată în peisajul politic belgian. Un frate al preşedintelui Consiliului European, Eric, este deputat flamand, fiul său, Peter, deţine şi el un mandat în Parlamentul flamand, iar sora sa, Tine, a participat în mai multe alegeri pe liste ale extremei stângi. Soţia lui Herman Van Rompuy, Geertrui, este viceprimarul unei comune de la periferia Bruxelles-ului.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close