Antena 3 CNN Externe Preşedintele Consiliului European: Politica lui Putin este să aibă inamici

Preşedintele Consiliului European: Politica lui Putin este să aibă inamici

Preşedintele Consiliului European: Politica lui Putin este să aibă inamici
16 Mar 2015   •   09:28

O relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei la summitul liderilor UE din această săptămână este exclusă, a declarat Preşedintele Consiliului European pentru un ziar britanic. Donald Tusk i-a acuzat pe liderii care susţin reducerea sancţiunilor că preferă "concilierea" cu Kremlinul în conflictul din Ucraina şi că sunt "naivi şi ipocriţi" în încercarea de a-i oferi lui Putin prezumţia de nevinovăţie.

De pe o poziţie opusă faţă de cea a numeroşi lideri europeni, care îndeamnă la îndulcirea politicii faţă de Moscova, Tusk a catalogat strategia lui Putin ca ostilă în mod direct şi a îndemnat la un răspuns dur. "Ştiu - nu este o intuiţie, ci cunosc acest lucru - că politica lui Putin este mult mai simplă decât discuţiile noastre sofisticate. Unicul răspuns eficient la politica clară şi simplă a lui Putin este presiunea. (Politica sa este) pur şi simplu să aibă inamici, să fie mai puternic decât ei, să-i distrugă şi să fie în conflict", a declarat preşedintele Consiliului European.

Uniunea Europeană (UE) este necesar să menţină sancţiunile economice impuse Moscovei până când Ucraina preia controlul asupra frontierei cu Rusia, altfel riscă să provoace o criză cu Casa Albă, a declarat Donald Tusk în primul său interviu cu presa europeană, relatează The Guardian online. În acest prim interviu acordat unui număr de cinci publicaţii europene, Tusk a subliniat că prevederile armistiţiului ucrainean încheiat la Minsk luna trecută între Putin şi cancelarul german Angela Merkel este necesar să fie implementate înainte de orice relaxare a sancţiunilor. "Înţelegerea de la Minsk are sens doar dacă este implementată deplin. O implementare parţială va fi foarte riscantă pentru Ucraina", a insistat el.

×
Subiecte în articol: donald tusk Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close