Antena 3 CNN Externe Preşedintele croat Ivo Josipovic face o vizită de stat în România, în perioada 1-3 iulie

Preşedintele croat Ivo Josipovic face o vizită de stat în România, în perioada 1-3 iulie

Preşedintele croat Ivo Josipovic face o vizită de stat în România, în perioada 1-3 iulie
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
29 Iun 2012   •   18:09

Preşedintele Croaţiei, Ivo Josipovic, va face o vizită de stat în România, în perioada 1-3 iulie, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Cu prilejul vizitei, vor avea loc luni, 2 iulie, convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, urmând să fie abordate subiecte aflate pe agenda bilaterală, perspectiva integrării europene a Republicii Croaţia, precum şi teme de actualitate ale agendei internaţionale, informează un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, citat de Mediafax.
   
La finalul convorbirilor, cei doi şefi de stat vor susţine şi o conferinţă de presă comună.
   
Preşedintele croat se va întâlni şi cu preşedintele Senatului, Vasile Blaga, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precum şi cu premierul Victor Ponta.
   
De asemenea, în data de 3 iulie, preşedinte Josipovic va participa la Forumul Economic de la Bucureşti, după care se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii croate din România, precizează comunicatul menţionat.
   
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, tratatul de aderare al Croaţiei la Uniunea Europeană, care a fost semnat pe 9 decembrie 2011 la Bruxelles, a informat Administraţia Prezidenţială.
   
Aderarea Croaţiei la UE a fost aprobată în cadrul unui referendum, în ianuarie, de 66 la sută dintre croaţi.
   
După Slovenia în 2004, Croaţia va fi cea de-a doua dintre cele şase foste republici iugoslave care aderă la UE, o perspectivă oferită tuturor ţărilor din Balcanii occidentali.
   

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close