Antena 3 CNN Externe Președintele din Coreea de Nord cere armatei să atace oficialii din Coreea de Sud

Președintele din Coreea de Nord cere armatei să atace oficialii din Coreea de Sud

Președintele din Coreea de Nord cere armatei să atace oficialii din Coreea de Sud
04 Noi 2016   •   12:07

Preşedintele nord-coreean Kim Jong-un a cerut trupelor să asasineze înalte oficialităţi din guvernul şi forţele armate din Coreea de Sud, a informat presa de stat, citată vineri de EFE.

Kim, care a inspectat o unitate de operaţiuni speciale a Armatei Populare, a dat asigurări că 'luptătorii batalionului au misiunea fundamentală de a termina cu mizeria umană (...) care ocupă funcţii importante în Chongwadae (reşedinţa preşedintelui sud-coreean), cu guvernul-marionetă şi cu armata' Coreii de Sud, a menţionat agenţia oficială nord-coreeană KCNA într-un comunicat.

Preşedintele nord-coreean şi-a exprimat 'speranţa şi convingerea că luptătorii batalionului au misiunea importantă de a înjunghia în inimă duşmanii cu cuţite ascuţite şi de a le rupe spatele'. Kim le-a dăruit puşti şi binocluri, declarându-se convins că 'vor îndeplini cu succes misiunea lor onorabilă de luptă'.

În comunicatul difuzat de KCNA se menţionează că acest batalion special 'este o unitate de luptă căreia comandantul suprem îi atribuie o importanţă specială şi în care are deplină încredere'. De altfel, mass media nord-coreene au publicat numeroase fotografii de la vizita lui Kim, care a fost însoţit de câţiva dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai regimului, precum vicemareşalul Hwang Pyong-so, considerat de experţi drept 'numărul 2'.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close