Antena 3 CNN Externe Președintele Donald Trump își propune să restabilescă pacea între Ucraina și Rusia

Președintele Donald Trump își propune să restabilescă pacea între Ucraina și Rusia

Președintele Donald Trump își propune să restabilescă pacea între Ucraina și Rusia
Sursa foto: Foto: Agerpres / EPA
05 Feb 2017   •   08:30

Preşedintele american, Donald Trump, a dat asigurări sâmbătă în cursul unei discuţii telefonice cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că doreşte să acţioneze cu Kievul şi Moscova pentru a pune capăt conflictului dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi, scrie AFP.

Această primă conversaţie între cei doi preşedinţi a avut loc în cea de-a şaptea zi de violenţe în estul Ucrainei care s-au soldat cu zeci de morţi.

"Vom acţiona împreună cu Ucraina, Rusia şi toate celelalte părţi implicate pentru a ajuta la restaurarea păcii de-a lungul frontierei", a informat Casa Albă, citându-l pe Donald Trump.

La rândul său, Petro Poroşenko s-a arătat foarte pozitiv la finalul acestei discuţii. "Părţile şi-au exprimat profunda lor îngrijorare în ce priveşte escaladarea violenţei şi deteriorarea situaţiei umanitare", a declarat cabinetul preşedintelui ucrainean.

Cei doi preşedinţi "sunt în favoarea relansării dialogului la toate nivelurile cu noua administraţie americană", a adăugat sursa ucraineană.

Convorbirea a avut loc la o săptămână după un apel similar între Donald Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, pe care cele două părţi l-au calificat ca fiind constructiv.

Cel puţin 35 de oameni, civili şi militari, au fost ucişi în ultima săptămână în noile confruntări dintre rebeli şi armată. Este ultima etapă de violenţe într-un conflict care a lăsat în urmă peste 10.000 de morţi din aprilie 2014.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close