Antena 3 Externe Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste

Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste

de G.S.    |    07 Oct 2012   •   15:43
Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Preşedintele francez a promis duminică "mobilizarea totală a statului în lupta împotriva tuturor ameninţărilor teroriste", după ce i-a primit pe reprezentanţii organizaţiilor evreieşti la o zi după o operaţiune de destructurare a unui grup islamist, relatează AFP.
   
Într-o declaraţie susţinută pe peluza palatului Elysée, François Hollande a vorbit despre operaţiunea poliţiei din ziua precedentă subliniind că aceasta a "permis anihilarea, scoaterea în afara capacităţii de a dăuna a unei celule islamiste despre care se crede că a lovit deja şi care ar fi putut face acelaşi lucru în săptămânile următoare".
   
El a subliniat că un "proiect antiterorist va fi supus Parlamentului în cel mai scurt timp", şi va permite "consolidarea instrumentelor pentru o mai bună eficienţă împotriva acestui flagel".
   
Preşedintele francez a "reiterat intransigenţa puterilor publice în lupta împotriva rasismului şi antisemitismului".
   
El a anunţat că "locurile de cult vor fi supravegheate mai bine deoarece laicitatea în Franţa, care este un principiu fundamental, obligă statul să protejeze toate cultele".
   
Hollande a insistat, de asemenea, asupra "refuzului oricărei confuzii". "Musulmanii din Franţa nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical. Şi ei sunt victime", a subliniat el.
   
"Ţara noastră are nevoie de unitate, nu de diviziune. Misiunea mea este de a fi ferm şi capabil să reprezint valorile Republicii", a conchis Hollande.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close