Antena 3 CNN Externe Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste

Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste

Preşedintele francez cere mobilizare totală în lupta împotriva ameninţărilor teroriste
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Oct 2012   •   15:43

Preşedintele francez a promis duminică "mobilizarea totală a statului în lupta împotriva tuturor ameninţărilor teroriste", după ce i-a primit pe reprezentanţii organizaţiilor evreieşti la o zi după o operaţiune de destructurare a unui grup islamist, relatează AFP.
   
Într-o declaraţie susţinută pe peluza palatului Elysée, François Hollande a vorbit despre operaţiunea poliţiei din ziua precedentă subliniind că aceasta a "permis anihilarea, scoaterea în afara capacităţii de a dăuna a unei celule islamiste despre care se crede că a lovit deja şi care ar fi putut face acelaşi lucru în săptămânile următoare".
   
El a subliniat că un "proiect antiterorist va fi supus Parlamentului în cel mai scurt timp", şi va permite "consolidarea instrumentelor pentru o mai bună eficienţă împotriva acestui flagel".
   
Preşedintele francez a "reiterat intransigenţa puterilor publice în lupta împotriva rasismului şi antisemitismului".
   
El a anunţat că "locurile de cult vor fi supravegheate mai bine deoarece laicitatea în Franţa, care este un principiu fundamental, obligă statul să protejeze toate cultele".
   
Hollande a insistat, de asemenea, asupra "refuzului oricărei confuzii". "Musulmanii din Franţa nu trebuie să poarte pecetea islamismului radical. Şi ei sunt victime", a subliniat el.
   
"Ţara noastră are nevoie de unitate, nu de diviziune. Misiunea mea este de a fi ferm şi capabil să reprezint valorile Republicii", a conchis Hollande.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close