Antena 3 CNN Externe Preşedintele Francois Hollande dă asigurări că politica Franţei respectă romii

Preşedintele Francois Hollande dă asigurări că politica Franţei respectă romii

Preşedintele Francois Hollande dă asigurări că politica Franţei respectă romii
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   17:10

Franţa îi respectă pe romi şi lucrează la integrarea lor „atunci când există posibilităţi şi voinţă”, a declarat, miercuri, preşedintele Francois Hollande, într-o încercare de a restabili ordinea în interiorul guvernului francez, divizat în privinţa acestui subiect, transmite AFP.

Într-o declaraţie difuzată de Palatul Elysee, la încheierea reuniunii săptămânale a Consiliului de miniştri, Hollande a dat asigurări că Franţa lucrează la „integrarea populaţiilor respective, atunci când există posibilităţi şi voinţă”.

De asemenea, preşedintele francez a precizat că politica Franţei respectă romii atunci când autorităţile luptă „împotriva reţelelor mafiote, a traficului şi folosirii abuzive a copiilor, în conformitate cu legile Republicii”

În privinţa desfiinţării taberelor ilegale unde trăiesc o parte dintre romi, „condiţia este să existe o decizie judecătorească, cu excepţia unei situaţii de urgenţă care pune în pericol securitatea persoanelor”, a arătat Hollande.

Reacţia lui Francois Hollande vine în contextul în care ministrul francez de Interne, Manuel Valls, declarase că imigranţii veniţi în principal din Bulgaria sau România nu au vocaţia de a se integra, din cauza modului lor de viaţă, şi că majoritatea ar trebui expulzaţi.

În urma acestor declaraţii, Franţa a fost chemată la ordine de Comisia Europeană, pe 25 septembrie, Bruxelles-ul precizând că romii, care sunt cetăţeni europeni, au dreptul de a circula liber în toate statele membre ale UE.

Declaraţiile ministrului de interne au provocat, de asemenea, o polemică în sânul guvernului de la Paris, ministrul pentru locuinţe, ecologista Cecile Duflot, catalogându-le drept „insuportabile”.

Premierul Jean-Marc Ayrault a apreciat, marţi, că integrarea romilor este posibilă, atât timp cât „aceştia respectă legile Republicii”.


×
Subiecte în articol: romi francois hollande Franta
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close