Antena 3 CNN Externe Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel, vizită surpriză la Kiev

Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel, vizită surpriză la Kiev

Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel, vizită surpriză la Kiev
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2015   •   12:46

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel vor face joi o vizită surpriză în capitala ucraineană Kiev, relatează Russia Today.

Preşedintele francez a declarat că va merge la Kiev, joi, împreună cu Merkel pentru a găsi o soluţie paşnică la intensificarea violenţei în conflictul ucrainean.

Cei doi lideri se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, joi, la Kiev şi cu omologul rus al acestuia, Vladimir Putin, vineri la Moscova, relatează Reuters.

"Împreună cu Angela Merkel am decis să luăm o nouă iniţiativă", a declarat Hollande în cadrul unei conferinţe de presă. "Vom face o nouă propunere pentru rezolvarea conflictului, care se va baza pe integritatea teritorială a Ucrainei", a explicat el.
   
"În faţa escaladării violenţelor din ultimele zile, cancelarul şi preşedinte Hollande şi-au intensificat eforturile, care continuă de luni de zile, pentru o rezolvare paşnică a conflictului din estul Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, într-un comunicat.


 

×
Subiecte în articol: francois hollande Kiev
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close