x close

Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel, vizită surpriză la Kiev

de D.D.    |    05 Feb 2015   •   12:46
Preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel, vizită surpriză la Kiev 407 Foto: Agerpres

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel vor face joi o vizită surpriză în capitala ucraineană Kiev, relatează Russia Today.

Preşedintele francez a declarat că va merge la Kiev, joi, împreună cu Merkel pentru a găsi o soluţie paşnică la intensificarea violenţei în conflictul ucrainean.

Cei doi lideri se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, joi, la Kiev şi cu omologul rus al acestuia, Vladimir Putin, vineri la Moscova, relatează Reuters.

"Împreună cu Angela Merkel am decis să luăm o nouă iniţiativă", a declarat Hollande în cadrul unei conferinţe de presă. "Vom face o nouă propunere pentru rezolvarea conflictului, care se va baza pe integritatea teritorială a Ucrainei", a explicat el.
   
"În faţa escaladării violenţelor din ultimele zile, cancelarul şi preşedinte Hollande şi-au intensificat eforturile, care continuă de luni de zile, pentru o rezolvare paşnică a conflictului din estul Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, într-un comunicat.


 

Citeşte mai multe despre:

francois hollande angela merkel Kiev
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati