Antena 3 CNN Externe Preşedintele Franţei promite "fermitate" faţă de Iran

Preşedintele Franţei promite "fermitate" faţă de Iran

Preşedintele Franţei promite "fermitate" faţă de Iran
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Oct 2013   •   09:45
Preşedintele francez François Hollande l-a asigurat vineri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că va menţine o poziţie "fermă" faţă de Iran, în special referitor la programul nuclear al acestui stat, a anunţat preşedinţia franceză, conform Mediafax.
Preşedintele francez a subliniat, în cursul unei convorbiri telefonice cu Netanyahu, că Franţa aşteaptă ca preşedintele iranian Hassan Rohani să demonstreze seriozitatea intenţiilor sale prin "fapte".
O sursă diplomatică israeliană a precizat că Hollande şi Netanyahu au discutat, în special, despre "următoarea reuniune a grupului 5+1, la Geneva", dintre Iran şi cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania. 
Joi, într-un interviu pentru postul de televiziune France 24, Netanyahu i-a cerut Franţei să rămână vigilentă în relaţiile cu Iranul.
Poziţia "Franţei a fost foarte fermă" în cazul Siriei, "aşa cum a fost fermă şi în cazul din Mali. Acum, ea trebuie să fie fermă şi faţă de Iran", a declarat premierul israelian.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close