Antena 3 CNN Externe Preşedintele georgian solicită un plan pentru apărarea generală

Preşedintele georgian solicită un plan pentru apărarea generală

Preşedintele georgian solicită un plan pentru apărarea generală
Sursa foto: Foto: cumhuriyet.com.tr
30 Iul 2010   •   15:50

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a cerut comandanţilor săi să pregătească un plan pentru apărarea generală. Liderul de la Tbilisi acuză Rusia că vrea răsturnarea actualului regim şi spune că se aşteaptă la un atac din partea inamicului.

Preşedintele georgian este de părere că Rusia nu a renunţat la planul de a controla Georgia. Potrivit Russia Today, liderul de la Tbilisi a afirmat, la o întâlnire la care au participat comandanţi ai armatei şi oficiali din cadrul Ministerului Apărării, că se aşteaptă la un atac "din partea duşmanilor", referindu-se la Abkhazia şi Osetia de Sud, recunoscute de Rusia ca state independente în 2008.

Saakashvili a mai anunţat şi că Georgia îşi va dezvolta nu numai forţele armate, ci şi un sistem civil de apărare.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului Apărării din Rusia, "nimeni nu plănuieşte vreo acţiune împotriva Georgiei", decât dacă guvernul său va repeta acţiunile la care a dat curs acum doi ani.

Oficialul rus face referire la momentul 8 august 2008, când trupele georgiene au declanşat o ofensivă militară împotriva forţelor separatiste din regiunea Osetia de Sud.

Antena 3




×
Subiecte în articol: Mihail Saakasvili Georgia presedinte plan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close