Antena 3 CNN Externe Preşedintele Georgiei: Rusia reprezintă o ameninţare. Vrea să pedepsească Georgia, R.Moldova şi Ucraina

Preşedintele Georgiei: Rusia reprezintă o ameninţare. Vrea să pedepsească Georgia, R.Moldova şi Ucraina

Preşedintele Georgiei: Rusia reprezintă o ameninţare. Vrea să pedepsească Georgia, R.Moldova şi Ucraina
01 Apr 2015   •   15:16
Rusia este o ameninţare la adresa securităţii regionale, spune preşedintele georgian, Gheorghi Margvelaşvili, Acesta apreciază că atitudinea Kremlinului faţă de Georgia, Ucraina şi R.Moldova este o formă de sancţionare a direcţiilor prooccidentale pe care le-au luat aceste ţări.
"Ocuparea şi militarizarea teritoriilor georgiene sporeşte riscul fragmentării Caucazului de Sud şi a regiunilor riverane Mării Negre, astfel că Rusia reprezintă o problemă gravă la adresa securităţii noastre", a declarat Margvelaşvili în Parlamentul de la Tbilisi, potrivit Reuters. "Ocuparea teritoriilor georgiene în anul 2008, conflictul din Ucraina din 2014 şi susţinerea oferită separatiştilor din Transnistria constituie modalităţi de sancţionare a Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova de către Moscova pentru opţiunile lor proeuropene", a subliniat liderul georgian. "Securitatea şi bunăstarea Georgiei sunt legate de integrarea europeană şi euroatlantică... Este foarte important să fie amplificate rolurile Uniunii Europene şi Statelor Unite în soluţionarea conflictului dintre Georgia şi Rusia", a insistat Margvelaşvili.

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene. 

×
Subiecte în articol: Rusia Georgia razboi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close