Antena 3 CNN Externe Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, implicat într-un scandal de proporţii. Vezi ce acuzaţii i se aduc

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, implicat într-un scandal de proporţii. Vezi ce acuzaţii i se aduc

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, implicat într-un scandal de proporţii. Vezi ce acuzaţii i se aduc
Sursa foto: Foto: christian_wulff.images6.com
20 Dec 2011   •   08:50

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, este implicat într-un scandal de proporţii privind legăturile sale cu mediul de afaceri. Şeful statului refuză să ia în calcul varianta demisiei şi susţine că poate justifica toate acuzaţiile care îi sunt aduse, informează Deutsche Welle.

Wulff este suspectat că ar fi tăinuit un împrumut pe care l-ar fi luat de la un om de afaceri, pe când era premier al landului Saxonia Inferioară. Liderul german ar fi împrumutat 500.000 de euro de la soţia unui om de afaceri cu care este prieten.

Din punct de vedere juridic, acest lucru nu este ilegal, însă preşedintele a negat iniţial existenţa oricărei relaţii de afaceri cu acesta.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, se pare că nu soţia antreprenorului i-a oferit împrumutul, ci chiar omul de afaceri. În plus, presa a mai scris că Wulff şi-a petrecut, ca fost premier de land, mai multe vacanţe în reşedinţele altor magnaţi.

În aceste context Preşedinţia a făcut public luni un set de documente pe care să le poată consulta oricine are nelămuriri.

Wulff va trebui însă să se explice, marţi, în faţa unui "Consiliu al Bătrânilor", organismul cu funcţie de comitet executiv şi consultativ al Parlamentului landului Saxonia Inferioară. Liderul german va trebui să răspundă cel puţin la întrebarea de ce a minţit la început.


 

×
Subiecte în articol: scandal Germania imprumut afaceri
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close