Antena 3 CNN Externe Preşedintele Google a cerut extinderea accesului la internet în Coreea de Nord

Preşedintele Google a cerut extinderea accesului la internet în Coreea de Nord

Preşedintele Google a cerut extinderea accesului la internet în Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Ian 2013   •   11:29

Eric Schmidt, preşedintele Google, le-a cerut oficialilor din Coreea de Nord să extindă accesul la internet în această ţară, anunţă AFP.

Solicitarea a fost făcută în timpul vizitei pe care Schmidt a făcut-o în statul comunist alături de Bill Richardson, fost ambasador al Statelor Unite la ONU.

De asemenea, cei doi au cerut Phenianului să oprească testele nucleare şi de rachete şi să trateze corect şi uman un cetăţean american aflat în arest în capitala nord-coreeană.

Schmidt le-a spus oficialilor nord-coreeni că dacă nu vor permite accesul la internet riscă să „rămână în urmă într-o lume tot mai conectată”.

„Guvernul trebuie să facă ceva în acest sens. Trebuie să facă posibil ca oamenii să folosească internetul, un lucru pe care nu l-a făcut încă”, a declarat Schmidt.

Delegaţia care a vizitat Coreea de Nord nu s-a întâlnit cu liderul Kim Jong-Un, dar a avut „o serie de discuţii sincere” cu mai mulţi oficiali.

Coreea de Nord are unele dintre cele mai stricte restricţii asupra comunicaţiilor cu lumea exterioară, dar, la începutul anului, Kim Jong-Un, a vorbit despre „o nouă revoluţie" în ştiinţă şi tehnologie.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord teste nucleare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close