Antena 3 CNN Externe Preşedintele grec Prokopis Pavlopoulos şi-a anulat o vizită la Berlin

Preşedintele grec Prokopis Pavlopoulos şi-a anulat o vizită la Berlin

Preşedintele grec Prokopis Pavlopoulos şi-a anulat o vizită la Berlin
Sursa foto: Foto: star.gr
03 Iul 2015   •   12:38

Preşedintele Greciei şi-a anulat o vizită programată pentru marţi la Berlin, scrie portalul TheLocal.de. Prokopis Pavlopoulos urma să fie primit de Joachim Gauck în capitala germană, însă Biroul preşedintelui german a confirmat joi că şeful statului elen nu mai vine în vizită.

Informaţia a provocat imediat speculaţiii de presă, potrivit cărora anularea vizitei lui Pavlopoulos are legătură cu falimentul iminent al ţării sale. Grecii sunt invitaţi duminică la urne, de către Guvernul condus de Syriza (extremă stânga), să spună dacă acceptă sau nu măsuri de austeritate dure solicitate de către creditorii internaţionali ai ţării în cadrul unui acord asupra unui plan de salvare a Greciei de la faliment. O încercare de ultim moment a premierului grec Alexis Tsipras de a negocia un plan de salvare înainte de referendum s-a lovit de un adevărat zid miercuri, după ce Grecia nu a rambursat la termen, până la mijlocul nopţii de marţi spre miercuri, o rată către FMI din împrumutul uriaş pe care la contractat.

Politicieni germani, inclusiv cancelarul Angela Merkel şi ministrul Finanţelor Wolfgang Schäuble, au declarat că poziţia greacă rămâne prea confuză pentru declanşarea unor negocieri în vederea unui nou program de salvare. Actualul preşedinte al Greciei s-a pronunţat, în trecut, pentru rămânerea ţării sale în zona euro.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close