Preşedintele Indoneziei îi cere lui Bashar al-Assad să cedeze puterea

de G.C.P    |    08 Ian 2013   •   13:20
Preşedintele Indoneziei îi cere lui Bashar al-Assad să cedeze puterea

Preşedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, a făcut un apel public către omologul său sirian, Bashar al-Assad, în care îi cere acestuia să renunţe la putere, anunţă Jakarta Globe.

Yudhoyono, care conduce ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, se află într-o vizită de lucru în Arabia Saudită. El a declarat, într-o întâlnire cu oficialii de la Riad, că pentru restabilirea păcii în Siria, este nevoie ca actualul preşedinte să demisioneze.

"Să sperăm că va exista un nou lider care să iubească poporul sirian şi care poate să aducă pacea în condiţiile acceptabile de toate părţile implicate în conflict", a adăugat Yudhoyono.

Teuku Faizasyah, consilierul pe probleme externe al preşedintelui de la Jakarta, a prezentat, în aceeaşi conjunctură, un plan în trei etape, pentru încetarea violenţelor din Siria.
Acest plan prevede încetarea focului, ajutor umanitar imediat şi o tranziţie politică.

Din martie 2011, Siria reprezintă scena unui război civil, care a dus până acum la moartea a peste 60.000 de persoane, conform agenţiilor internaţionale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close