Antena 3 CNN Externe Preşedintele interimar din Mali, agresat şi rănit în biroul său de contestatarii menţinerii sale la putere

Preşedintele interimar din Mali, agresat şi rănit în biroul său de contestatarii menţinerii sale la putere

Preşedintele interimar din Mali, agresat şi rănit în biroul său de contestatarii menţinerii sale la putere
Sursa foto: Foto: rnw.nl
22 Mai 2012   •   13:09

Preşedintele interimar al statului Mali a fost agresat şi rănit în biroul său din Koulouba, în apropiere de Bamako, de manifestanţii care se opun menţinerii sale la putere, relatează AFP.
   
Dioncounda Traore, în vârstă de 70 de ani, şi învestit la 12 aprilie în funcţia de preşedinte interimar, a fost agresat şi rănit în biroul său de manifestanţii care au răspuns apelurilor lansate de mai multe organizaţii şi asociaţii favorabile puciului care l-a înlăturat de putere preşedintele Amadou Toumani Toure (ATT).
   
Potrivit mărturiilor, unii manifestanţi au putut pătrunde, în pofida prezenţei membrilor Gărzii Naţionale, în biroul lui Traore, unde l-au lovit şi l-au rănit.
   
Preşedintele interimar a fost internat pentru scurt timp la secţia de urgenţe, cu "o rană la faţă şi alta pe spate", potrivit unui infirmier. "El a fost supus unei investigaţii care a arătat că nu are leziuni grave", a declarat pentru AFP medicul care s-a ocupat de examinarea lui. Potrivit aceleiaşi surse, el a părăsit spitalul pentru a merge într-un loc securizat.
   
Un membru al anturajului său a declarat deja că viaţa sa nu este în pericol.
   
Premierul Cheick Modibo Diarra, care l-a vizitat împreună cu alte personalităţi, a deplâns agresiunea, făcând apel la calm.
   

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close