Antena 3 CNN Externe Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad transmite un mesaj de Crăciun... britanicilor

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad transmite un mesaj de Crăciun... britanicilor

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad transmite un mesaj de Crăciun... britanicilor
25 Dec 2008   •   20:47

Canalul britanic de televiziune Channel 4 a optat să încheie anul într-o notă controversată, după ce a decis ca preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, să ţină discursul alternativ de Crăciun.
Cu toate acestea, postul de televiziune a decis să îşi încalce propria regulă, iar mesajul nu va fi difuzat la aceeaşi oră cu discursul reginei Marii Britanii. În schimb, declararţiile preşedintelui iranian vor fi prezentate la ora locală 19.15, la 4 ore după regină.
Channel 4 a declarat că preşedintele musulman, care are o relaţie ostilă cu numeroase state occidentale, va oferi un mesaj spiritual în atmosfera de sezon. De asemenea, acesta va fi prefaţat de o scrută introducere menită a plasa discursul în context, se arată într-un comunicat al postului, citat de The Guardian.
Ahmadinejad va susţine că lumea este în situaţia actuală deoarece lumea şi-a pierdut credinţa sprirituală. De asemenea, va face aluzii critice la adresa puterilor occidentale
?Dacă Iisus ar fi pe Pământ acum, ar lua cu siguranţă partea poporului împotriva puterilor prost crescute, rău famate şi expansionise. Dacă Hristos ar fi pe Pământ ar purta steagul dreptăţii şi iubirii pentru umanitate, pentru a se opunce ocupatorilor, războinicilor şi teroriştilor din lume. Ar lupta cu siguranţă contra politicinilor tiranice de a controla sistemele politice şi economice mondiale, aşa cum a făcut în timpul vieţii?, va arăta preşedintele, care dă şi o rezolvare: ?soluţia la problemele de azi poate fi găsită în întoarcerea la profeţi?.
Şeful Channel 4, Dorothy Byrne, aprecia că alegerea unei figuri atât de controversate este în linie cu politica postului de a oferi o vedere mondială alternativă şi reflectă atenţia deosebită acordată Iranului în ultima vreme.
De la lansare mesajului alternativ de Crăciun, în 1993, postul a găzduit personalităţi precum un veteran rănit în Afganistan, Quentin Crisp, Reverendul Jesse Jackson, Doreen şi Neville Lawrence, Genelle Guzman, un supravieţuitor de la 11 septembrie şi famialia Simpson.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad mesaj de Craciun
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close