Antena 3 CNN Externe Preşedintele iranian: SUA e vinovată de atacurile de la 9/11. Delegaţii ONU au ieşit din sală în timpul discursului (VIDEO)

Preşedintele iranian: SUA e vinovată de atacurile de la 9/11. Delegaţii ONU au ieşit din sală în timpul discursului (VIDEO)

Preşedintele iranian: SUA e vinovată de atacurile de la 9/11. Delegaţii ONU au ieşit din sală în timpul discursului (VIDEO)
Sursa foto: Foto: digitaljournal.com
24 Sep 2010   •   12:32

Delegaţia ONU din partea SUA şi cei ai altor naţiuni au părăsit sala în timpul discursului ţinut de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, după ce acesta a declarat că "anumite segmente din interiorul guvernului american au orchestrat" atacurile de la 11 septembrie 2001, informează CNN.

"Majoritatea poporului american, precum şi majoritatea naţiunilor şi politicienilor din lume sunt de acord cu acest punct de vedere", a declarat Ahmadinejad la reuniunea Adunării Generale ONU din New York.

Preşedintele Ahmadinejad nu face afirmaţii controversate pentru prima dată. În cadrul unui interviu acordat, miercuri, lui Larry King, liderul musulman a spus despre premierul israelian Benjamin Netanyahu că este "un asasin versat" care "ar trebui judecat pentru uciderea femeilor şi copiilor".

În timpul discursului de joi, de la New York, Ahmadinejad a afirmat că atacurile erau menite să redreseze "economia americană aflată în cădere" şi să salveze "regimul sionist".

"S-a spus că aproximativ 3.000 de oameni au fost ucişi pe 11 septembrie, pentru care suntem cu toţii foarte trişti. Totuşi, până în prezent, în Afganistan şi Irak, sute de mii de oameni au fost ucişi, milioane au fost răniţi şi strămutaţi, iar conflictul continuă şi se dezvoltă", a precizat şeful statului iranian.

Un diplomat al UE a declarat că toate cele 27 de state membre au căzut de acord să plece din sală dacă Ahmadinejad va face afirmaţii agitatoare. Ceea ce s-a şi întâmplat. Însă acest lucru nu l-a deranjat pe Mahmoud Ahmadinejad, care şi-a continuat ?atacul? asupra capitalismului făcând legătura între războaiele din Afganistan şi Irak şi expansiunea colonială.

În plus, preşedintele Iranului a făcut referire, în discursul său, şi la pastorul din Florida care a ameninţat că va incendia Coranul pe 11 septembrie. Ahmadinejad a ridicat o Biblie şi un exemplar din Coran declarându-şi respectul pentru ambele.

 

Declaraţiile preşedintelui iranian în legătură cu atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite sunt "scandaloase şi inacceptabile", a apreciat, vineri, Înaltul Reprezentant UE pentru politică externă, Catherine Ashton, informează Mediafax.

"Aserţiunile preşedintelui iranian (Mahmoud Ahmadinejad) la ONU, conform cărora Statele Unite ar fi în vreun fel responsabile pentru atacurile teroriste din 11 septembrie sau majoritatea poporului american ar crede că aşa s-a întâmplat, sunt scandaloase şi inacceptabile", a declarat Ashton, conform unui comunicat publicat pe site-ul Serviciului de acţiune externă european.

Ea a precizat că acesta a fost şi motivul pentru care reprezentanţii tuturor celor 27 de state membre UE au decis să părăsească sala unde se desfăşurau lucrările Adunării Generale a ONU.

"În numele UE, aş vrea să îmi exprim solidaritatea cu familiile şi prietenii celor care au murit sau au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie", a adăugat Ashton.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close