Antena 3 CNN Externe Preşedintele Iranului sprijină soluţia cu două state în problema israeliană

Preşedintele Iranului sprijină soluţia cu două state în problema israeliană

Preşedintele Iranului sprijină soluţia cu două state în problema israeliană
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
27 Apr 2009   •   08:22

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a recunoscut pentru prima dată dreptul la existenţă al Israelului, aporeciind că ?este bine pentru noi? dacă palestinienii ajung la un acord privind două state.
Întrebat dacă ar sprijini un acord între palestinieni şi duşmanul Teheranului, el a declarat că ?indiferent de ce decizie iau ei, este în regulă pentru noi. O vom sprijini. Nu vom determina nimic. Credem că este dreptul poporului palestinian, dar ne aşteptăm şi ca alte state să facă la fel?.
Dată fiind ostilitatea sa frecventă faţă de existenţa Israelului, el cerând de mai multe ori "anihilarea"sa - şi obiceiul de a-şi schimba declaraţia în interval de doar câteva zile, afirmaţiile lui Ahmadinejad nu sunt în măsură a fi considerate de diplomaţii occidentali ca o schimbare permanentă a politicii sale.
În urmă cu doar o săptămână declara că Israelul are ?cel mai crud şi represiv regim rasist?.
Într-un interviu pentru ABC News, Ahmadinejad părea a nu şti cum să reacţioneze la mesajele de deschidere ale lui Obama, ce au inclus şi un comunicat către poporul iranian în care lăuda marea sa civilizaţie.
?În ultimii 29 de ani, diferite administraţii SUA s-au opus poporului iranian. Acum ei spun că au renunţat la această atitudine. Este în regulă. Dar o administraţie care până ieri spunea te voi omorî, iar acum spune că nu te voi mai omorî, este oare suficient? , se întreba Ajhmadinejad.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close