Antena 3 CNN Externe Preşedintele israelian: soluţia cu două state a fost aprobată în Israel

Preşedintele israelian: soluţia cu două state a fost aprobată în Israel

Preşedintele israelian: soluţia cu două state a fost aprobată în Israel
Sursa foto: shimon peres
08 Iul 2009   •   08:45

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a declarat că discuţia internă referitoare la o soluţie cu două state la problema palestiniană s-a încheiat cu concluzia că Israelul va susţine acest plan.

?Două state pentru două popoare, un stat pentru poporul evreu lângă un un stat pentru poporul arab palestinian", declara Peres la o conferinţă de presă cu omologul egiptean Hosni Mubarak la Cairo. În ce priveşte planurile israeliene pentru viitor, Peres declara că Israelul va face eforturi pentru procesul de pace.


?Nu avem intenţia de a mai ocupa pământ palestinian pe viitor, Israelul nu are intenţia de a controla poporul arab sau de a mai face colonizări. Nu trebuie să irosim această şansă de a găsi pacea în Orientul Mijlociu".

Statele Unite au făcut presiuni asupra Israelul de a îngheţa colonizările, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu declara că statul său are dreptul de a construi în cadrul actualelor aşezări pentru a permite ceea ce este denumit creşterea naturală.
În acelaşi timp Mubarak aprecia că "există o mare şansă să se ajungă la pace în Orientul Mijlociu, conform soluţiei cu două state şi Iniţiativei Arabe."

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: shimon peres colonii evreiesti
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close