Antena 3 Externe Preşedintele Israelului: Un atac împotriva Iranului este din ce în ce mai probabil

Preşedintele Israelului: Un atac împotriva Iranului este din ce în ce mai probabil

de G.S.    |    06 Noi 2011   •   11:45
Preşedintele Israelului: Un atac împotriva Iranului este din ce în ce mai probabil
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
Preşedintele israelian, Shimon Peres, a avertizat sâmbătă că un atac împotriva Iranului este "din ce în ce mai probabil”, conform AFP.

"Serviciile de informaţii ale diferitelor ţării care monitorizează Iranul sunt îngrijorate şi exercită presiuni asupra liderilor lor pentru a avertiza că Iranul este pe punctul de a obţine arma atomică”, a declarat Peres, la un post de televiziune israelian.

"Trebuie să ne îndreptăm către aceste ţări pentru a-şi îndeplini angajamentele”, a adăugat preşedintele.

Peres a făcut aceste declaraţii în contextul în care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică urmează să publice un raport privind programul nuclear al Iranului, pe care experţii israelieni îl consideră "alarmant”.

Într-un alt interviu, preşedintele Peres a declarat că, "potrivit semnelor, Agenţia are dovezi că iranienii vor produce armament nuclear, în pofida dezminţirii lor”.

"Până în prezent, Agenţia a acordat prezumţia de nevinovăţie Iranului. Acest raport, dacă va fi publicat, va înlătura îndoielile”, a adăugat preşedintele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close