Antena 3 CNN Externe Preşedintele Letoniei cere ca surparea supermarketului de la Riga să fie considerată o CRIMĂ

Preşedintele Letoniei cere ca surparea supermarketului de la Riga să fie considerată o CRIMĂ

Preşedintele Letoniei cere ca surparea supermarketului de la Riga să fie considerată o CRIMĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Noi 2013   •   17:16
Surparea unui supermarket la Riga, care s-a soldat cu peste 50 de morţi, este necesar să fie considerată omucidere, ci nu o catastrofă naturală, a declarat sâmbătă preşedintele leton Andris Berzins, relatează AFP, conform Mediafax.
"Acest dosar ar trebui să fie considerat o ucidere a numeroase persoane fără apărare şi necesită o reacţie adecvată", a declarat şeful statului pentru televiziunea publică LTV.
"Este un caz complex. Nu poate să fie calificat drept catastrofă naturală sau ghinion, pentru că natura nu a jucat nici un rol în el", a adăugat Berzins, fără să facă alte precizări.
Poliţia letonă lucrează pe baza a trei ipoteze cu privire la cauzele accidentului, şi anume conceperea clădirii, construirea acesteia şi elemente noi care au fost instalate pe acoperiş.
Potrivit preşedintelui, "această afacere ar trebui să fie examinată cu viteză maximă".
Pompieri şi membri ai echipelor de intervenţie continuau să caute în ruinele magazinului, al cărui acoperiş s-a surpat joi seara la o oră de vârf, dar fără speranţa găsirii unor supravieţuitori, după două nopţi cu temperaturi apropiate de zero grade Celsius.
Ultimul bilanţ al acestei catastrofe este de 52 de morţi. Corpul unei noi victime a fost descoperit sâmbătă între dărâmături, a declarat pentru AFP Toms Sadovskis, un purtător de cuvânt al poliţiei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close