Antena 3 CNN Externe Președintele Microsoft, avertisment despre inteligența artificială: "Trebuie să ne gândim la dezavantaje, chiar să ne îngrijorăm"

Președintele Microsoft, avertisment despre inteligența artificială: "Trebuie să ne gândim la dezavantaje, chiar să ne îngrijorăm"

Brad Smith, președintele Microsoft, avertizează că dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale implică și multe dezavantaje, care nu ar trebui să fie ignorate.

Președintele Microsoft, avertisment despre inteligența artificială: "Trebuie să ne gândim la dezavantaje, chiar să ne îngrijorăm"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2023   •   13:51

Prezent la o întâlnire de afaceri în New Delhi, preşedintele Microsoft, Brad Smith, a avertizat că dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale poate conduce la comiterea unor greșeli asemănătoare celor făcute de industria tehnologică la începutul erei rețelelor de socializare, potrivit AFP.

Industria tehnologică "devenise puţin prea euforică cu privire la toate lucrurile bune pe care social media urma să le aducă lumii - şi erau multe - fără să se gândească la riscuri", a spus Smith.

Astfel, potrivit președintelui Microsoft, specialiștii din industrie ar trebui să se concentreze mai mult pe riscuri, deoarece inteligența artificială poate fi folosită în scopuri rele.

"Trebuie să fim cu mintea limpede, trebuie să fim entuziasmaţi de posibilităţile care ni se oferă, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne gândim la dezavantaje, chiar să ne îngrijorăm. Şi trebuie să construim măsurile de protecţie de la început", a avertizat el.

Citește și: Trei bărbați care s-au filmat cu un pistol și îmbrăcați în uniformă de polițiști, căutați de autorități. Imagini virale pe internet

Tehnologia, care promite să revoluţioneze o gamă largă de profesii, stârneşte, de asemenea, în rândul multor oameni teama că profesia lor se va transforma sau chiar va dispărea.

Cu toate acestea, conform unui studiu publicat, luni, de ONU, inteligenţa artificială este mai probabil să creeze locuri de muncă decât să le distrugă, dar va duce la potenţiale schimbări în calitatea locurilor de muncă.

Studiul subliniază, de asemenea, că efectele acestei noi tehnologii variază considerabil în funcţie de ocupaţii şi domenii, femeile fiind mai predispuse decât bărbaţii să aibă munca afectată.

Totuși, potrivit preşedintelui Microsoft, publicul doreşte să se asigure că "această nouă tehnologie rămâne sub control uman", potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala brad smith
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close