Antena 3 CNN Externe Preşedintele Obama a promis că Guvernul îi va ajuta pe sinistraţii din Joplin

Preşedintele Obama a promis că Guvernul îi va ajuta pe sinistraţii din Joplin

Preşedintele Obama a promis că Guvernul îi va ajuta pe sinistraţii din Joplin
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Mai 2011   •   17:03

Preşedintele Barack Obama a promis sprijinul total al guvernului pentru sinistraţii din Joplin, oraşul devastat, acum opt zile, de o uriaşă tornadă. Potrivit celui mai recent bilanţ, tornada a făcut 142 de victime, dar numeroşi localnici sunt încă daţi dispăruţi.

Barack Obama a ţinut să fie alături de sinistraţii din Joplin de îndată ce şi-a încheiat turneul diplomatic prin Europa. Timp de o jumătate de oră, preşedintele a străbătut cartierul pe care tornada de la 22 mai l-a prefăcut într-un câmp de ruine de câţiva kilometri pătraţi. El a discutat cu unii dintre cei care au avut norocul să scape cu viaţă, dar au pierdut tot ce aveau.

"Primul lucru pe care vreau să-l spun oamenilor din Joplin este: aceasta nu este doar tragedia voastră, este o tragedie naţională, ceea ce înseamnă că va exista un răspuns la scară naţională", a zis preşedintele SUA.

Obama le-a mărturisit ziariştilor că priveliştea dezastrului i s-a părut "sfâşietoare". El a reafirmat solidaritatea guvernului cu sinistraţii la o ceremonie memorială.

"Nu am nicio îndoială că Joplin va fi reconstruit şi, ca preşedinte, vă pot promite că ţara voastră va fi alături de voi la fiecare pas pe care-l veţi face", a adăugat Obama.

Echipele de salvare continuă să caute corpuri neînsufleţite în dărâmături. Potrivit ultimelor estimări, aproape 8.000 de clădiri au fost distruse sau avariate. Pagubele totale sunt evaluate la 1-3 miliarde de dolari.

 


×
Subiecte în articol: Barack Obama sinistrati sprijin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close