Antena 3 CNN Externe Preşedintele Obama se va întâlni cu Dalai Lama, în ciuda protestelor din partea Chinei

Preşedintele Obama se va întâlni cu Dalai Lama, în ciuda protestelor din partea Chinei

Preşedintele Obama se va întâlni cu Dalai Lama, în ciuda protestelor din partea Chinei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iul 2011   •   10:13
Update 13:00 - Preşedintele Barack Obama se va întâlni cu liderul spiritual al Tibetului, în ciuda protestelor din partea autorităţilor chineze, conform Sky News.

China a cerut Statelor Unite să anuleze întâlnirea dintre preşedintele american Barack Obama şi liderul spiritual al Tibetulu, Dalai Lama. Întâlnirea este programată să aibă loc la Casa Albă. Autorităţile din China spun că o astfel de întâlnire "ar dăuna” relaţiilor SUA – China, conform Reuters.


Casa Albă a anunţat vineri că Obama va avea o întrevedere cu Dalai Lama în care se va vorbi despre Tibet, în prima lor întâlnire oficială în ultimul an de zile. Anunţul a stârnit reacţii negative de la oficialii chinezi.

"Această întâlnire subliniază susţinerea preşedintelui pentru prezervarea identităţii unice a Tibetului” se arată într-un comunicat oficial de la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe din China, Hong Lei, a declarat: "Nu suntem de acord cu nici un fel de întâlnire între un oficial de rang înalt străin şi Dalai Lama”.

Hong a adăugat că statul chinez a cerut Americii să „anuleze orice decizie legată de o întâlnire între Obama şi Dalai Lama cât se poate de repede şi să nu recurgă la gesturi ce ar putea deteriora relaţia dintre China şi SUA”.


×
Subiecte în articol: Barack Obama Dalai Lama SUA China Tibet
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close