Antena 3 CNN Externe Preşedintele pakistanez a interzis bancurile care îl ridiculizează şi îi trimite pe glumeţi la închisoare

Preşedintele pakistanez a interzis bancurile care îl ridiculizează şi îi trimite pe glumeţi la închisoare

Preşedintele pakistanez a interzis bancurile care îl ridiculizează şi îi trimite pe glumeţi la închisoare
22 Iul 2009   •   18:13

Asif Zardari, preşedintele Pakistanului, a fost acuzat că nu are simţul umorului, după ce a interzis bancurile care îl ridiculizează. Pakistanezii care trimit bancuri despre Asif Zardari prin mesaje text, e-mail sau le postează pe blog riscă să fie arestaţi şi să primească o condamnare de până la 14 ani de închisoare.

Ministrul de Interne al ţării, Rehman Malik, a anunţat că Agenţia Federală de Investigaţii (FIA) a fost solicitată să urmărească glumele trimise electronic care "calomniază conducerea politică a ţării", în conformitate cu noua lege pentru Delicte Cibernetice, informează The Daily Telegraph.

Măsura, care a fost descrisă de grupurile ce apără drepturile umane ca fiind "draconică şi autoritară", a venit după ce guvernul a fost exasperat de numeroasele bancuri trimise pe adresa oficială de e-mail a preşedinţiei. Televiziunile din Pakistan au dezbătut intens această situaţie, în timp ce consilierii lui Zardari au încercat să justifice măsura folosind tot felul de argumente, de la preocupări privind anti-terorismul până la a spune că femeile din Parlament au primit mesaje injurioase.

Iată câteva din glumele la adresa lui Zardari:
* Teroriştii l-au răpit pe iubitul nostru preşedinte, Zardari, şi cer 5 milioane de dolari recompensă sau ameninţă că îl vor uda cu petrol şi îi vor da foc. Vă rugăm donaţi cât puteţi. Eu am donat cinci litri

* Pentru a comemora ascensiunea preşedintelui, Poşta pakistaneză a lansat oficial un nou timbru. Oamenii din Pakistan sunt însă derutaţi pentru că ştiu pe care parte a timbrului trebuie să scuipe.

* Hoţul: Dă-mi toţi banii tăi!
Zardari: Tu chiar nu ştii cine sunt? Sunt Asif Ali Zardari.
Hoţul: Ok. Atunci dă-mi toţi banii mei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close