Antena 3 Externe Preşedintele palestinian: Israelul va fi responsabil de un eventual eşec al negocierilor de pace

Preşedintele palestinian: Israelul va fi responsabil de un eventual eşec al negocierilor de pace

23 Oct 2013   •   11:38
Preşedintele palestinian: Israelul va fi responsabil de un eventual eşec al negocierilor de pace
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a apreciat marţi, în timpul unei vizite la Vilnius, capitala Lituaniei, că Israelul va fi responsabil de un eventual eşec al negocierilor de pace, informează AFP.
   
"Nu vom accepta", a declarat Abbas, răspunzând unei întrebări adresate de agenţia de presă BNS referitor la un eventual control militar al Israelului la frontierele unui stat palestinian demilitarizat.
  
"Iar, în cazul în care ele (negocierile) eşuează, ei (israelienii) vor fi motivul eşecului, nu noi", a adăugat el, în timpul unei vizite în Lituania, ţara care asigură preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE).
   
Cotidianul israelian Maariv a anunţat săptămâna trecută că negocierile sunt în impas din septembrie, din cauza unei neînţelegeri asupra situaţiei de la viitoarele frontiere.
   
"După semnarea tratatului de pace, ei nu au dreptul să rămână pe teritoriul nostru", a declarat Abbas, subliniind că va accepta un stat palestinian demilitarizat.
   
"Vrem, conform Acordului de la Oslo, o puternică prezenţă poliţienească", a anunţat el.
   
De asemenea, preşedintele palestinian a salutat apelul UE ca Israelul să înceteze construcţiile în colonii.
   
Luni, preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite "a îndemnat Israelul să pună capăt extinderii coloniilor în teritoriile ocupate", după o întrevedere cu Abbas la Vilnius, subliniind că "Uniunea Europeană nu va recunoaşte aceste colonii ca parte a Israelului".
  
O nouă rundă a negocierilor de pace israeliano-palestiniene a avut loc luni seara, la Ierusalim, a anunţat o sursă oficială palestiniană, sub acoperirea anonimatului, precizând că s-au axat pe problema apei.
  

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close