Antena 3 CNN Externe Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, se pronunţă în favoarea exhumării corpului lui Yasser Arafat

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, se pronunţă în favoarea exhumării corpului lui Yasser Arafat

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, se pronunţă în favoarea exhumării corpului lui Yasser Arafat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
11 Noi 2012   •   19:01

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, s-a pronunţat public, duminică, în favoarea exhumării corpului lui Yasser Arafat, în cadrul anchetei pentru elucidarea cauzelor decesului acestuia, la procedură urmând să participe experţi francezi, elveţieni şi ruşi, informează AFP.
   
"Suntem în prezent în contact cu anchetatori francezi, cu experţi elveţieni, dar şi cu Guvernul rus, pentru realizarea exhumării", a declarat Abbas într-un discurs rostit la Ramallah cu ocazia împlinirii a opt ani de la moartea liderului istoric palestinian.
   
"Sperăm să aflăm lucruri noi pe care să le arătăm poporului nostru şi opiniei publice", a spus Abbas.
   
Postul de televiziune Al-Jazeera a dezvăluit în iulie, în cadrul unui documentar, că pe hainele lui Yasser Arafat erau cantităţi anormale de poloniu. Hainele şi obiecte personale ale liderului palestinian au fost analizate de un laborator elveţian.
   
Nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a reiterat că se opune exhumării corpului acestuia. "Nu există nicio justificare pentru o astfel de procedură, adevărul se cunoaşte deja", a spus Qidwa, care este convins că Israelul l-a otrăvit pe Yasser Arafat deşi nu există dovezi clare.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close