Antena 3 CNN Externe Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Bulgaria este gata pentru aderarea la Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Bulgaria este gata pentru aderarea la Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Bulgaria este gata pentru aderarea la Schengen
Sursa foto: Foto: Parlamentul European
de M.Z.    |    31 Ian 2017   •   12:34

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a estimat că Bulgaria întruneşte toate cerinţele privind aderarea sa la spaţiul Schengen, dar că o decizie trebuie luată în consens cu toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), relatează marţi agenţia bulgară de presă Novinite. 

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şi Antonio Tajani s-au întâlni luni seara, în cadrul unei vizite pe care şeful statului bulgar o întreprinde la Bruxelles. Cei doi au discutat chestiuni referitoare la migraţie, precum şi despre pregătirea preşedinţiei bulgare a UE din 2018, potrivit biroului de presă al lui Radev. 

Tajani a salutat demersul lui Radev de a include un portofoliu special privind preşedinţia UE în cadrul cabinetului interimar pe care el l-a numit la începutul acestei luni. 

”Este un semnal pozitiv şi spune multe despre semnificaţia pe care Bulgaria o acordă Uniunii Europene”, a declarat Tajani, citat de radioul naţional bulgar. 

Bulgaria va deţine preşedinţia UE în perioada ianuarie-iunie 2018.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bulgaria Schengen
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close