Antena 3 CNN Externe Preşedintele Parlamentului palestinian Aziz Dweik, arestat de armata israeliană

Preşedintele Parlamentului palestinian Aziz Dweik, arestat de armata israeliană

Preşedintele Parlamentului palestinian Aziz Dweik, arestat de armata israeliană
Sursa foto: Foto: english.alarabiya.net
20 Ian 2012   •   08:31

Preşedintele Parlamentului palestinian, Aziz Dweik, membru Hamas, a fost arestat joi de către armata israeliană în Cisiordania, a declarat directorul cabinetului, relatează AFP.
   
Dweik a fost arestat la un baraj al armatei israeliene în Jabaa, între Ramallah şi Ierusalim. Soldaţii israelieni l-au arestat la punctul de control şi l-au informat că se află în stare de arest.
   
Prim vicepreşedintele Parlamentului palestinian Ahmad Bahar, el însuşi membru Hamas, a denunţat într-un comunicat "arestarea lui Dweik care vizează subminarea eforturilor de reconciliere (între mişcări palestiniene rivale, N.R.) şi perturbă munca legislativă din Cisiordania".
   
Purtătorul de cuvânt al guvernării Hamas în Gaza, Taher al-Nounou, de asemenea a "condamnat arestarea lui Aziz Dweik şi avertizează faţă de consecinţele oricărui atac asupra persoanei sale", într-un comunicat care cere eliberarea sa imediată.
   
Consiliul legislativ palestinian, dominat de Hamas, este paralizat de la preluarea controlului în Gaza de către mişcarea islamistă în iunie 2007 în detrimentul mişcării Fatah a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close