Antena 3 CNN Externe Preşedintele Parlamentului ucrainean a fost numit PREŞEDINTE INTERIMAR al Ucrainei

Preşedintele Parlamentului ucrainean a fost numit PREŞEDINTE INTERIMAR al Ucrainei

Preşedintele Parlamentului ucrainean a fost numit PREŞEDINTE INTERIMAR al Ucrainei
23 Feb 2014   •   13:02
Preşedintele Parlamentului ucrainean, Turcinov, a fost numit duminică în funcţia de preşedinte interimar, transmite AFP, conform Mediafax.

Constituţia ucraineană prevede ca preşedintele Parlamentului să preia funcţia de şef de stat în cazul vacanţei postului. Alegeri prezidenţiale anticipate au fost stabilite pe 25 mai.
De asemenea, Turcinev le-a dat deputaţilor termen până marţi să formeze o nouă majoritate şi un guvern de unitate naţională.
"Cer deputaţilor să lanseze imediat procesul de constituire a unei noi majorităţi parlamentare şi de formare a unui guvern de unitate naţională. Acest lucru este necesar să aibă loc până marţi", a declarat Turcinov într-o şedinţă în Parlament.
Deputaţii au adoptat, de asemenea, o rezoluţie privind destituirea lui Leonid Kojara din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi restituirea către stat a luxoasei reşedinţe a lui Ianukovici, destituit sâmbătă din funcţia de preşedinte al ţării.
 
Rezoluţia cu privire la "restituirea către stat" a reşedinţei Mejighiria a fost adoptată cu 324 de voturi. Această reşedinţă de la periferia Kievului, a cărei privatizare ilegală a fost denunţată în ultimii ani de către presă şi opoziţie, a devenit simbolul corupţiei regimului. Mii de ucraineni au putut să o viziteze sâmbătă, după ce membrii serviciului de securitate ai fostului preşedinte au dezertat, abandonând-o.
 

×
Subiecte în articol: presedinte parlament Ucraina interimar vot
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close