Antena 3 CNN Externe Preşedintele PE: Românii, oameni fără speranţă pentru copiii lor. Guvernul român trebuie să-i ia în serios pe protestatari

Preşedintele PE: Românii, oameni fără speranţă pentru copiii lor. Guvernul român trebuie să-i ia în serios pe protestatari

Preşedintele PE: Românii, oameni fără speranţă pentru copiii lor. Guvernul român trebuie să-i ia în serios pe protestatari
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
19 Ian 2012   •   08:55

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, avertizează că Guvernul român trebuie să ia în serios revendicările protestatarilor care au ieşit în stradă în ultimele zile. Schulz a făcut aceste declaraţii la Strasbourg.

Întrebat dacă situaţia politică din România ar putea face subiectul unei discuţii în Parlamentul European, Schulz a răspuns:

"Este devreme pentru a mă pronunţa, dar am văzut, în ultimele zile, mişcări enorme în ţară şi recomandarea mea pentru guvernele din toate ţările, dar pentru România în special, (...) este să îi ia foarte în serios pe acei oameni care sunt cu adevărat în stradă, pentru că sunt oameni care nu mai au speranţă pentru viitor”

Iar oamenii fără speranţă pentru copiii lor merită să fie luaţi în serios şi recomand tuturor acţiuni economice urgente pentru a îmbunătăţi traiul de zi cu zi. Oamenii din stradă nu sunt interesaţi de dezbaterile noastre instituţionale, ci de viitorul copiilor lor", a spus preşedintele PE, citat de Mediafax.

Martin Schulz a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, prin voturile a 387 dintre deputaţii europeni.

 

×
Subiecte în articol: Martin Schulz proteste sărăcie
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close