Antena 3 CNN Externe Preşedintele rus, Dmitri Medvedev: Lumea nu va mai vedea vreodată un Război Rece

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev: Lumea nu va mai vedea vreodată un Război Rece

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev: Lumea nu va mai vedea vreodată un Război Rece
02 Oct 2008   •   17:20

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat joi, citat de agenţia rusească de presă Novosti, că a fost sigur că lumea nu va mai vedea vreodată un Război Rece, în ciuda recentelor tensiuni dintre SUA şi Rusia referitor la conflictele din Georgia.
El a adăugat că poate unii vor vrea să se reîntoarcă la primitivism, dar că aşa cum Zidul Berlinului nu se poate reface, aşa şi Războiul Rece nu se poate întoarce.
?Lumea este într-o continuă mişcare, iar noi trebuie să ne adaptăm, şi nu să ne fixăm în trecut?, a mai spus preşedintele rus.
Liderul rus, care a vorbit la St. Petersburg în cadrul Forumul ruso-german ?Petersburg Dialogue? şi asistat de cancelarul german Angela Merkel, a făcut referire şi la cele cinci zile de război cu Georgia, care a început când forţele georgiene au atacat republica Osetia de Sud, pe 8 august, susţinând că acestea au omorât sute de civili şi pacifişti ruşi.
Vorbind de ipocrizie, exacerbată de naţionalismul agresiv, Medvedev a spus că nu este prima oară când lumea a întâlnit o astfel de aberaţie şi nu e prima oară când populaţia a căzut sub influenţa unei propagande fără scrupule.
Preşedintele rus a mai avertizat puterile lumii că nu joacă rolul de mega-regulatori în procesul sistemului financiar global şi a numit procesul ?egoism financiar?.
El a concluzionat că ultimele descoperiri au demonstrat că nicio economie, indiferent de cât de puternică este, nu poate prelua puterile unui mega-regulator şi că este nevoie de noi mecanisme pentru adoptarea unor decizii şi responsabilităţi colective.
Sursă foto:www.newsgroper.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Georgia Razboi Rece
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close