Antena 3 CNN Externe Preşedintele rus vrea privatizarea companiilor de stat

Preşedintele rus vrea privatizarea companiilor de stat

Preşedintele rus vrea privatizarea companiilor de stat
Sursa foto: medvedev putin
22 Oct 2009   •   08:02

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că societăţile de stat care lucrează în industrii competitive ar putea transformate în societăţi mixte. Liderul rus a vorbit la o conferinţă cu oamenii de afaceri, axată pe măsurile necesare pentru modernizarea economiei şi depăşirea crizei.
Corporaţiile guvernamentale au fost create pe vremea preşedinţiei lui Vladimir Putin pentru implementarea puterii guvernului în anumite domenii.
Acum acestea operează în construcţia de maşini (Russian Technology Corp.), energie nucleară (Rosatom), nano-tehnologie (Rosnano), construcţii, sectorul financiar, dar şi în construcţia de avioane, nave sau automobile.
Acestea au fost adesea criticate pentru lipsa de transparenţă. "Cred că am pierdut la un moment dat controlul asupra înfiinţării întreprinderilor publice. Asta nu înseamnă că trebuie să se închidă mâine. Vor continua să funcţioneze, însă, în cele din urmă, se va pune întrebarea: le vom privatiza sau le vom lichida" , spus preşedintele rus.
"Companiile publice care au fost create pentru o anume perioadă şi care trăiesc acum numai datorită fondurilor de stat trebuie pur şi simplu să dispara. În schimb, cele care încă mai sunt necesare vor trebui să îşi schimbe structura juridică. Nu avem nevoie de astfel de structuri", a explicat presedintele rus.
Medvedev a explicat că statul trebuie să îşi limiteze intervenţia în economie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev companii de stat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close