Antena 3 CNN Externe Preşedintele Siriei acordă amnistie celor arestaţi până în 20 iulie

Preşedintele Siriei acordă amnistie celor arestaţi până în 20 iulie

Preşedintele Siriei acordă amnistie celor arestaţi până în 20 iulie
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
21 Iun 2011   •   13:19

Preşedintele sirian, Bashar Al Assad, a acordat o amnistie generală marţi, la o zi după ce s-a adresat naţiunii promiţând reforme menite să contracareze revolta populară împotriva regimului, informează Reuters. De peste trei luni, sirienii protestează împotriva conducerii autocrate.

Promisiunile făcute de preşedintele sirian în cadrul discursului de luni au fost respinse de activişti şi analişti, opinia generală fiind aceea că reformele anunţate nu întrunesc cerinţele protestatarilor.

Amnistia, cea de-a doua în ultimele trei săptămâni, include orice persoană care a comis acte împotriva statului până în data de 20 iunie. După prima amnistie acordată de Bashar Al Assad, în 31 mai, sute de prizonieri politici au fost eliberaţi, dar activiştii pentru drepturile omului susţin că există, în continuare, mii de persoane încarcerate.

Assad a declarat, în cadrul discursului de luni, că va discuta cu ministrul Justiţiei pentru o nouă amnistie, simţind că prima nu a fost satisfăcătoare pentru o mare parte din populaţie, iar cel de-al doilea act ar trebui să includă mai multe persoane.

Protestatarii şi grupurile pentru drepturile civile susţin că, în urma amnistiei din 31 mai, forţele de ordine au intensificat acţiunile împotriva protestatarilor, iar arestările s-au înmulţit.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu marşuri de susţinere a preşedintelui în mai multe oraşe din Siria, în timp ce martorii relatează că protestatarii au fost dispersaţi după ce serviciile de securitate au deschis focul asupra mulţimii.

×
Subiecte în articol: Bashar Al Assad Siria amnistie
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close