Antena 3 CNN Externe Preşedintele Siriei: O intervenţie occidentală aici va declanşa un adevărat cutremur

Preşedintele Siriei: O intervenţie occidentală aici va declanşa un adevărat cutremur

Preşedintele Siriei: O intervenţie occidentală aici va declanşa un adevărat cutremur
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Oct 2011   •   10:35
Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a avertizat recent că o intervenţie occidentală în Siria ar declanşa un adevărat "cutremur” în regiune şi ar transforma ţara într-un "nou Afganistan”, conform BBC.

„Siria este acum un nod în această regiune. Este o linie tectonică şi, dacă te joci cu pământul, poţi provoca un cutremur”, a declarat al-Assad. „Orice problemă în Siria va incendia întreaga regiune. Dacă planul este de divizare a Siriei, acesta va diviza întreaga regiune. Vreţi să vedeţi alt Afganistan sau zeci de Afganistanuri?” a declarat liderul sirian.

Oficialul a recunoscut că forţele de securitate siriene au comis "multe greşeli” în prima perioadă a mişcării de contestare populară din ţara sa dar a insistat că acestea au vizat „numai terorişti”.

Al-Assad se confruntă din luna martie cu o amplă mişcare de contestare. Acesta susţine, însă, că nu a fost la fel de încăpăţânat ca alţi lideri din „primăvara arabă”. „Nu am mers pe calea guvernelor încăpăţânate. La şase zile după începerea protestelor, am început reformele”, a declarat al-Assad.

El a descris revolta drept „o luptă între islamism şi pan-arabism” şi a adăugat că „luptă împotriva Frăţiei Musulmane din anii 1950 şi lupta continuă”.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close