Antena 3 CNN Externe Preşedintele Siriei: Protestele sunt o conspiraţie externă. Nu am ordonat deschiderea focului asupra oamenilor

Preşedintele Siriei: Protestele sunt o conspiraţie externă. Nu am ordonat deschiderea focului asupra oamenilor

Preşedintele Siriei: Protestele sunt o conspiraţie externă. Nu am ordonat deschiderea focului asupra oamenilor
Sursa foto: Foto: theaustralian.com.au
de N.B.    |    10 Ian 2012   •   12:58

În cadrul unui discurs rar şi sfidător, preşedintele Bashar al-Assad a acuzat o "conspiraţie externă", care este de vină pentru violenţele din Siria, a criticat Liga Arabă şi a declarat că apelul internaţional pentru reformă nu ia în calcul adevărata prblemă siriană, terorismul, informează CNN.

"Părţile regionale şi internaţionale care încearcă să destabilizeze Siria nu pot să mai falsifice faptele şi evenimentele", a declarat liderul de la Damasc.

Deşi nu a numit o ţară anume, al-Assad a învinovăţit atât elemente din Occident cât şi ţările din regiunea arabă pentru evenimentele din Siria.

Preşedintele sirian a dat asigurări că nu a ordonat niciodată armatei să deschidă focul asupra protestatarilor şi a afirmat că se află la conducerea ţării prin "voinţa poporului".

"Nu a fost dat niciun ordin din partea niciunei autorităţi de a deschide focul împotriva manifestanţilor", a declarat al-Assad. "Eu guvernez cu voinţa poporului şi dacă voi renunţa la putere, aceasta va fi, de asemenea, cu voinţa poporului", a adăugat el

Bashar al-Assad a anunţat că Siria răspunde protestelor cu schimbări şi, în maxim două luni, va fi organizat un referendum pentru aprobarea unei noi Constituţii.

Siria se confruntă, de la jumătatea lunii martie, cu un val de contestaţii reprimate sângeros. Potrivit unei estimări a ONU, peste 5.000 de persoane au fost ucise.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close