Antena 3 CNN Externe Preşedintele Siriei va vizita România anul acesta. Va fi semnat şi un acord de extrădare

Preşedintele Siriei va vizita România anul acesta. Va fi semnat şi un acord de extrădare

Preşedintele Siriei va vizita România anul acesta. Va fi semnat şi un acord de extrădare
Sursa foto: Foto: mae.ro
06 Oct 2010   •   19:30

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad va efectua o vizită, anul acesta, în România. Cu această ocazie vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale pe justiţie şi afaceri interne, în acest pachet fiind inclus şi un acord de extrădare, relatează Mediafax, care îl citează pe ministrul român de Externe. Teodor Baconschi a fost primit, miercuri, de către preşedintele sirian, Bashar Al-Assad. "Am făcut această vizită pentru a marca 55 de ani de relaţii româno-siriene", a precizat ministrul.

"Preşedintele Bashar al-Assad va vizita România în curând", a spus ministrul Baconschi, adăugând că vizita este în pregătire şi va avea loc în cursul acestui an.

"Preşedintele sirian a apreciat vizita preşedintelui Traian Băsescu efectuată în 2008. Semnalul transmis atunci, alături de Franţa şi de alte state a scos din izolare Siria", a explicat ministrul.

El a subliniat că Siria este un actor foarte important în regiune şi că acesta este motiv în plus pentru care Bucureştiul doreşte o intensificare a relaţiilor economice.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a spus că vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale pe justiţie şi afaceri interne cu ocazia vizitei la Bucureşti a lui Bashar al-Assad. Ministrul a precizat că documentele sunt în pregătire şi că au avut loc negocieri la Bucureşti şi Damasc.

După vizita lui Traian Băsescu în Siria din octombrie 2008, şeful statului a declarat că a fost discutat şi subiectul legat de situaţia omului de afaceri sirian Omar Hayssam.

La 16 noiembrie 2009, preşedintele declara că vizita sa în Siria, din 2008, a avut ca obiectiv modificarea acordului de extrădare între România şi Siria, pentru ca, la finalul acestora, Omar Hayssam să fie extrădat în România.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close