Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ucrainei, primele declarații după prăbușirea avionului din Iran: „Ştiri oribile din Orientul Mijlociu"

Preşedintele Ucrainei, primele declarații după prăbușirea avionului din Iran: „Ştiri oribile din Orientul Mijlociu"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat miercuri profunda îngrijorare după prăbuşirea unui avion ucrainean de pasageri lângă Teheran, transmite DPA.

Preşedintele Ucrainei, primele declarații după prăbușirea avionului din Iran: „Ştiri oribile din Orientul Mijlociu"
Sursa foto: Foto: Facebook/Володимир Зеленський
08 Ian 2020   •   13:06

Din ordinul preşedintelui, la Kiev s-a întrunit o forţă specială de urgenţă, din care fac parte premierul Oleksi Honcearuk şi mai mulţi miniştri, precum şi şeful serviciului de informaţii externe, a anunţat Consiliul de Securitate al Ucrainei.

"Ştiri oribile din Orientul Mijlociu", a scris Zelenski pe Facebook, adăugând că nu există supravieţuitori ai catastrofei. "Cele mai profunde condoleanţe familiilor şi prietenilor tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului", a mai comunicat preşedintele.

Conform autorităţilor ucrainene, prăbuşirea aeronavei Boeing 737, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internaţional din Teheran, s-a soldat cu moartea tuturor celor 168 de pasageri şi nouă membri ai echipajului. Organizaţia Semiluna Roşie şi agenţiile de ştiri iraniene anunţaseră că la bord se aflau cel mult 180 de persoane.

Ambasada Ucrainei la Teheran urmează să colecteze toate informaţiile despre "tragedie"; vor fi anunţate numele victimelor, a mai precizat liderul de la Kiev, care s-a întors imediat din concediul pe care şi-l petrecea în Oman.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close