Antena 3 CNN Externe Preşedintele ungar refuză să demisioneze după ce i-a fost retras titlul de doctor pe motiv de plagiat

Preşedintele ungar refuză să demisioneze după ce i-a fost retras titlul de doctor pe motiv de plagiat

Preşedintele ungar refuză să demisioneze după ce i-a fost retras titlul de doctor pe motiv de plagiat
Sursa foto: Foto: badische-zeitung.de
30 Mar 2012   •   23:20

Şeful statului ungar, Pal Schmitt, implicat într-un caz de plagiat legat de teza lui de doctorat, refuză să demisioneze, considerând că nu există "nicio legătură" între teza sa şi funcţia de şef de stat, informează AFP.

Acestuia i s-a retras la 29 martie titlul de doctor de către Universitatea Semmelweis, care a calificat "plagiat" teza lui asupra istoriei Jocurilor Olimpice susţinută cu douăzeci de ani în urmă.

Decizia a fost luată cu 33 de voturi pentru şi patru împotrivă, a declarat rectorul Tivadar Tulassay. „Teza de doctorat nu răspunde metodelor ştiinţifice, nici etice”, a adăugat acesta.

Partidele de opoziţie au cerut demisia preşedintelui, care s-a întors joi la Budapesta dintr-o vizită în Coreea de Sud.

Săptămânalul ungar HVG a publicat la începutul lunii ianuarie extrase din teza lui Pal Schmitt ce pare o traducere din limba franceză a unei lucrări aparţinând unui expert bulgar, Nikolai Gheorgiev.

"Reproducerea lucrării bulgarului Gheorgiev, pe 180 de pagini din cele 215 ale tezei lui Pal Schmitt, permite să se presupună că este vorba despre un plagiat", a scris publicaţia amintită.


×
Subiecte în articol: Ungaria Coreea de Sud
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close