Antena 3 CNN Externe Preşedintele Venezuelei a renunţat la vizita la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa

Preşedintele Venezuelei a renunţat la vizita la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa

Preşedintele Venezuelei a renunţat la vizita la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa
de M.T.    |    26 Sep 2013   •   12:06

Preşedintele venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat, miercuri, că a renunţat să vină la New York, unde ar fi trebuit să participe la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, de teamă să nu-şi piardă viaţa, informează AFP, citată de Agerpres.

Decizia lui Maduro a fost luată „pentru a-şi proteja integritatea fizică” şi „viaţa”, ca urmare a informaţiilor privind organizarea de posibile acţiuni violente împotriva sa.

Urmaşul lui Hugo Chavez a spus că a făcut escală la Vancouver după întoarcerea dintr-un turneu în China, după ce a primit informaţii în legătură cu „două provocări grave” privind vizita sa în Statele Unite, ceea ce l-a făcut să renunţe să mai vină la New York.

„Când am ajuns la Vancouver am evaluat informaţiile directe care au ajuns la noi din diferite surse. În acest moment m-am hotărât să-mi continui călătoria până la Caracas şi să-mi suspend oprirea la New York pentru a atinge un obiectiv esenţial, şi anume să-mi păstrez integritatea fizică, viaţa mea”, a declarat Maduro, într-un discurs televizat.

Preşedintele venezuelean a declarat, de asemenea, că guvernul american dispune de informaţii cu privire la aceste provocări în care ar fi implicaţi fostul secretar de stat american adjunct pentru afaceri occidentale, Roger Noriega, şi fostul ambasador american la Caracas, Otto Reich.

„Guvernul american ştie că aceşti oameni sunt în spatele unei activităţi extrem de periculoase care era pregătită la New York. Mafia lui Roger Noriega şi Otto Reich. Acest clan a pregătit o provocare nebunească, nu se poate descrie altfel, teribilă”, a afirmat el, fără a oferi alte detalii.

×
Subiecte în articol: Nicolas Maduro amenintare New York SUA
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close